Ekwador La Rafaela

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Producent:
Czy zmielić?:
Masa netto:
250g
Cena: 45.00
Ilość (szt.):
Udostępnij:

Ekwador La Rafaela

Region: Imbabura
Właściciel: Rosa Encarnación
Odmiana: Typica
Wysokość upraw: 2350m n.p.m.
Metoda obróbki: mokra (Fully washed)
Proces palenia: ziarna jasno palone, słodko-pikantne, bardzo aromatyczne, aromaty orzechów laskowych,gałki muszkatułowej oraz kokosu.


Finca La Rafaela znajduje się w regionie Imbabura na wysokości 2350 metrów i ma powierzchnię jednego hektara. Gleba jest wulkaniczna i bogata w składniki mineralne, dzięki czemu jest idealnym terenem do produkcji specjalnych mikrolotów. Właścicielem gospodarstwa jest Rosa Encarnación Gudiño, a prowadzona jest przez jej córkę, Pamelę. Plantacja istnieje od 3 lat i została nazwana La Rafaela od imienia wnuczki.

Rosa Encarnación jest sędzią Sądu Najwyższego. Kupiła ziemię i postanowiła założyć farmę, ponieważ pochodzi z Imbabury i chciała rozpocząć przedsięwzięcie w swoim rodzinnym mieście.

Właścicielki posiadają własną stację mycia i same przetwarzają kawę pozostawiając ją do fermentacji od 18 do 21 godzin. Ich Typica jest zbalansowana, o słodko-pikantnym smaku, aromacie kokosa, gałki muszkatołowej i orzecha laskowego. Rośnie na wysokości 2350m.n.p.m!

 

Data palenia: 17/04

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Oceń
Jakość:
Funkcjonalność:
Cena:
Opinia:
Podpis:
Sklep internetowy na platformie SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni