Rwanda Rulindo BUSHOKI

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Producent:
Czy zmielić?:
Masa netto:
250g
Cena: 35.00
Ilość (szt.):
Udostępnij:

Rwanda Rulindo BUSHOKI

Region: dystrykt Rulindo, północna Rwanda
Plantacja: ok. 500 drobnych rolników
Odmiana: Red Bourbon
Wysokość upraw: ok. 1770m n.p.m.
Stacja mycia: Bushoki Washing Station
Metoda obróbki: mokra
Profil: palenie jasne, słodycz także w espresso, feeria aromatów miodu, pomarańczy, marcepanu.

Niniejsze ziarna pochodzą z założonej w 2006 roku stacji Bushoki w regionie Rulindo na północy Rwandy. Uprawy należą do około 500 drobnych rolników zrzeszonych w spółdzielni. Bushoki Washing Station należy do Barhubwenge Protais i widnieje wśród laureatów konkursów CoE. Dystrykt Rulindo jest najbardziej górzystym regionem Rwandy, znajduje się tam najwyższy szczyt kraju Kabuye. Wysokie góry mają specyficzny mikroklimat obfitujący w korzystne dla upraw kawy deszcze i obfite rezerwuary wody. Oznacza to, że stacja może przeprowadzić słynny kenijski 72 godzinny proces obróbki mokrej. Wstępnie oczyszczone z owocowej miazgi ziarna poddaje się fermentacji i wielokrotnemu płukaniu w specjalnych kanałach, przez 48 godzin trzyma się tak oczyszczone ziarna zanużone w wodzie i na koniec suszy na słońcu na specjalnych platformach. Ten dodatkowy okres kontaktu z wodą sprawia, że kwaskowatość jest bardziej krystaliczna i czysta czyniąc kawę piękniejszą i bardziej złożoną w filiżance.

Data palenia: 12/09

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Oceń
Jakość:
Funkcjonalność:
Cena:
Opinia:
Podpis:
Sklep internetowy na platformie SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni