Palarnia kawy

Palarnia kawy

Od wielu lat kawa jest dla nas ważnym życiowym wyborem. Prawdziwe espresso odkryliśmy w Italii i wciąż czerpiemy z włoskich tradycji. Poprawne espresso pojawiło się, gdy tylko uruchomiliśmy 2-grupową maszynę do espresso. Wkrótce narodziła się w nas obsesja najwyższej jakości i dbałości o każdy drobiazg składający się na idealne espresso.

W ciągu wielu lat pracy nad idealnym espresso, przez naszą kawiarnię przewinęły się tysiące zadowolonych klientów. Razem z nimi doskonaliliśmy nasze umiejętności, poznawaliśmy ich preferencje, wyobrażenia o idealnej kawie. Praktyczne, manualne umiejętności pracy z różnymi mieszankami, różnymi maszynami do zaparzania espresso postanowiliśmy poprzeć studiami nad analizą sensoryczną.

To, co przez wiele lat czuliśmy intuicyjnie, znalazło swoje potwierdzenie i uzasadnienie w wynikach badań prowadzonych przez INEI (Istituto Nazionale Espresso Italiano, Narodowy Instytut Włoskiego Espresso). Interesujące i całościowe ujęcie włoskiego espresso zostało zaprezentowane w Polsce, podczas zorganizowanych przez nas wykładów sekretarza INEI, Luigi Odello.

Od dawna intrygowały nas tajemnice skrywane przez włoskich mistrzów torrefattori, zajmujących się wypalaniem kawy w dużych i małych palarniach kawy. Postanowiliśmy uruchomić własną palarnię.

Newsletter

Sklep internetowy na platformie SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie