• Brazylia Jaguara Natural ACAIA

Brazylia Jaguara Natural ACAIA

Czy zmielić?
Masa netto 500g
60.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Brazylia Jaguara Natural ACAIA

Region: Minas Gerais
Plantacja: Jaguara
Właściciel: Antonio Garcia, Andre Garcia, Rubem Carlos
Wysokość upraw: 1040m n.p.m.
Odmiana: ACAIA
Proces obróbki: naturalny suchy (natural)
Profil: bardzo słodki, głęboki, owocowy, czarne porzeczki, śliwki, czerwone jabłka; ocena wg SCAA 86.5; palenie jasne do espresso.

 

Jaguara jest firmą, kładącą nacisk na środowisko i ekologiczne podejście do upraw. Od kilku lat właściciele intensywnie dążą do uzyskania najlepszego profilu sensorycznego swoich kaw. Stosują różne środki: organiczne uprawy, ręczne zbiory, odpowiednie przycinanie drzewek, 

Wiśnie kawy były suszone w cementowym zbiorniku, gdzie do wysuszenia poddane były działaniom powietrza o różnej temperaturze. Wiśnie suszone były na patio przez pierwsze 3 dni, a następnie przeniesiono je do zbiornika na kolejne 10 dni suszenia. Przez pierwsze 2 dni używano tylko chłodnego powietrza, przez kolejne 6 dni suszono kawę gorącym powietrzem (35 stopni Celsjusza), a następnie przez ostatnie 2 dni mieszankę zimnego i gorącego powietrza.

Niniejsze ziarna są dość wyszukanym mikrolotem. Są to ziarna odmiany ACAIA.

Data palenia: 1/01

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie