• Espresso #3

Espresso #3

Czy zmielić?
Masa netto 500g
60.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Espresso #3

Bardzo fajna mieszanka do espresso, złożona z dwóch składników:

  • Brazylia Cerrado Natural
  • Gwatemala Jalapa/ Santa Rosa FW

Dawno nie mieliśmy do czynienia z ziarnami z Gwatemali. Kawy z Gwatemali uprawia się na zboczach wielkich wulkanów, na żyznych glebach, w wyśmienitych warunkach klimatycznych, na wysokościach ponad 1500m n.p.m. Czym się charakteryzują na ogół ziarna z Gwatemali? Dużym body i wrażeniami związanymi z czekoladą i karmelem. Nie inaczej jest z niniejszą mieszanką — jest idealna do espresso i kaw z mlekiem.

Espresso jest gęste i jedwabiste, bardzo aromatyczne, słodkie, zrównoważone, "czekoladowe" ale także subtelne i dość bogate.

Proces zaparzania podwójnego espresso:

  • temperatura zaparzania: 90-92 stopnie Celsjusza
  • masa kawy: 16-17g
  • masa espresso: 34-38g
  • czas zaparzania: 26-28s
  • preinfuzja: ok. 5s.

Data palenia: 21/03

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie