• Espresso #6

Espresso #6

Czy zmielić?
Masa netto 500g
60.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Espresso #6

Mieszanka do espresso. Powstała parę lat temu jako bardzo klarowna, słodka i aromatyczna kawa do espresso. Nie inaczej jest z niniejszą wersją, także składającą się z dwóch kaw:

  • Brazylia Cerrado z obróbki naturalnej, suchej (natural dry)
  • Kolumbia Risaralda Marcella z obróbki mokrej (fully washed)

Ziarna wypalone zdecydowanie, konkretnie z myślą o klasycznym, zrównoważonym  espresso. Profil sensoryczny: delikatna kwaskowatość, niewielka goryczka, aromaty czekolady, owoców, orzechów.

Proces zaparzania podwójnego espresso:

  • temperatura zaparzania: 90-92 stopnie Celsjusza
  • masa kawy: 16-17g
  • masa espresso: 34-38g
  • czas zaparzania: 26-28s
  • preinfuzja: ok. 5s.

Data palenia: 10/10

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie