• Gwatemala Agua Tibia GEISHA washed

Gwatemala Agua Tibia GEISHA

Czy zmielić?
Masa netto
200g
Brak towaru
65.00 -11% 58.00
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
59
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu natychmiast
Zostaw telefon

Gwatemala Agua Tibia GEISHA

Plantacja: Finca Agua Tibia
Właściciel/producent: rodzina Castillo/Erick de la Roca
Region: Fraijanes, San Jose Pinula
Odmiany: Gesha
Wysokość upraw: 1600-1700m n.p.m.
Metoda obróbki: mokra, ziarna suszone na słońcu
Profil palenia: jasny, do metod przelewowych
Profil sensoryczny: charakterystyczne pomarańczowo-kwiatowe aromaty i delikatne, słodkie napary

Kilka ładnych lat upłynęło od czasu, gdy zachwycaliśmy się palonymi przez Elę Geshami z Panamy i Kolumbii. Wystarczająco dużo, by przetrawić obłędne wrażenia i nabrać doświadczenia i wyobraźni — najbardziej potrzebnych w kawowym rzemiośle atrybutów. Nasz powrót do tej osławionej odmiany oznacza na pewno wspaniałe doświadczenie sensoryczne.

Ziarna pochodzą z gospodarstwa Agua Tibia w regionie Fraijanes. Od 1886 roku należy ono do rodziny Castillo. Gospodarstwo jest ogromne, a interesy rodziny różnorakie, dlatego nad jakością kawowych plantacji i obróbką ziaren czuwa Erick de la Roca, sam plantator z pokolenia na pokolenie i właściciel plantacji w Acatenango. Agua Tibia leży niedaleko na wschód od stolicy kraju. Układ geomorfologiczny gór i dolin w tym regionie sprawia, że przez znaczną część roku jest tu specyficzny klimat: duże zachmurzenie, ograniczone nasłonecznienie.

Gesha została wprowadzona do upraw plantacji w 2019 roku. Poza nią uprawia się także inne odmiany, takie jak: Caturra, Pache, Bourbon, Catuai, Mundo Novo. Kawowe krzewy uprawia się w cieniu większych drzew.

 

Data palenia: 27/04 -- ostatnia paczka!

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie