• Honduras top microlots Miriam/Ceiba

Honduras top microlots Miriam/Ceiba

Czy zmielić?
Masa netto 250g
39.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Honduras top microlots Miriam/Ceiba

Honduras Miriam Elisabeth Perez Natural

Region: Montecillos, Marcala
Wysokość upraw: 1300m n.p.m.
Producent: Miriam Elisabeth Perez, kooperatywa COMSA
Odmiana: Icatu, Bourbon, Catuai, Typica
Proces obróbki: naturalna metoda sucha
Profil sensoryczny: równowaga w smaku, słodycz; aromaty kwiatowo-owocowe, marakuja, sliwki, cytrusy, mango.

Honduras Marcala CEIBA top of the crop

Region: Montecillos, Marcala
Wysokość upraw: 1200-1700m n.p.m.
Producent: COMSA, Cafe Organico Marcala
Odmiana: Typica, Bourbon, Caturra, Catuai top of the crop
Proces obróbki: mokra (Fully washed)
Profil sensoryczny: równowaga w smaku, słodycz, owocowość; aromaty jabłek, orzechów, karmelu, czekolady, cytrusów
Profil palenia: jasny, do metod przelewowych

 

Blend dwóch kaw z rejonu Marcala, ze spółdzielni Comsa. Miriam Elisabeth Peres Top Lot pochodzi z małej uprawy biodynamicznej i z obróbki naturalnej. Honduras Ceiba to kawa z obróbki mytej, ale o dominujących aromatach czerwonych owoców, co zbliża ją sensorycznie do kaw z obróbki naturalnej lub honey. Obie kawy uprawiane są metodami organicznymi: bez dodatku nawozów i środków ochrony roślin. Ich połączenie daje ciekawy bukiet, z przewagą aromatów owocowych, o dużej słodyczy i lekkiej kwaskowatości.

Data palenia: 6/06

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie