-
Hot Pair Espresso


Zostaw telefon |
Hot Pair Espresso
Jest to wyjątkowa mieszanka dwóch fajnych, mega aromatycznych kaw do espresso. Na pewno nie ma czegoś takiego na rynku. Owszem, znajdziemy mnóstwo mieszanek arabik i robust, ale zwykle są to najprostsze i raczej tanie kawy. Składniki naszej mieszanki pochodzą ze znanych plantacji kaw specialty:
- Kolumbia Antioquia La Claudina Natural
- Brazylia Fazenda Venturim Conilon Pulped Natural Fermented 40%
La Claudina jest jedną z najbardziej ulubionych kaw, jest pełna owocowych aromatów, słodka, głęboka i gęsta, bo z obróbki naturalnej. Conilon to robusta, traktowana jak arabika czyli ze specjalnej obróbki, specjalnie selekcjonowana, mocna i w swoim gatunku bardzo dobra. Obie kawy dzieli przepaść. Bez trudu rozróżnimy je na cuppingowym stole a nawet po zapachu ziaren. Razem stanowią odlotową parę. W niniejszej mieszance mamy 40% robusty.
Ziarna palone są razem, dość mocno, na kasztanowy kolor. Espresso jest zrównoważone, gładkie, gęste, lepkie; wyraźna goryczka. Dominują aromaty czekolady, orzechów, suszonych owoców.
Data palenia: 7/01