• Hot Pair Espresso

Hot Pair Espresso

Czy zmielić?
Masa netto 500g
52.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Hot Pair Espresso

 

Taka mieszanka była już nie raz. Zawsze jest to eksperyment, zawsze interesowało mnie połączenie takich skrajności. Nie ma nic bardziej dzikiego, skrajnego, szalonego niż coffea arabica połączona z coffea canephora robusta. Obie kawy pochodzą ze znanych plantacji kaw specialty.

  • Kolumbia Antioquia La Claudina Natural
  • Brazylia Fazenda Venturim Conilon Pulped Natural 40%

La Claudina jest jedną z najbardziej ulubionych kaw, jest pełna owocowych aromatów, słodka, głęboka i gęsta, bo z obróbki naturalnej. Conilon to robusta, traktowana jak arabika czyli ze specjalnej obróbki mokrej, specjalnie selekcjonowana, mocna i w swoim gatunku bardzo dobra. Obie kawy dzieli przepaść. Bez trudu rozróżnicie je na cuppingowym stole a nawet po zapachu ziaren. Razem stanowią dość odlotową parę. W niniejszej mieszance mamy 35% robusty.

Ziarna palone są razem, dość mocno, na kasztanowy kolor. Espresso jest zrównoważone, gładkie, gęste, lepkie; wyraźna goryczka. Dominują aromaty czekolady, orzechów, suszonych owoców.

 

Data palenia: 24/06

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie