• Kenia Embu Ngerwe AA

Kenia Embu Ngerwe AA

Czy zmielić?
Masa netto 250g
Brak towaru
49.00
Wpisz swój e-mail
Zostaw telefon

Kenia Embu Ngerwe AA

Region: Mount Kenya, Embu County, Eastern Province
Stacja obróbki: Ngerwe CWS
Plantacja: wiele małych upraw należących do drobnych rolników zrzeszonych w Kibugu Farmers Coop.
Odmiana: różne odmiany, w tym SL 28, SL 34; duże ziarna AA
Wysokość upraw: 1600m n.p.m.
Metoda obróbki: mokra (fully washed)
Profil: palenie jasne, aromaty intensywne i bogate, morele, brzoskwinie, porzeczki, maliny;

 

Do tej pory przez naszą palarnię przewinęło się wiele różnych, zawsze pięknych ziaren z Kenii. Pochodziły one przede wszystkim ze słynącego w kawowym świecie regionu Nyeri, a także z regionu Kirinyaga, rzadziej jeszcze z regionu Muranga. Hrabstwo Embu leży na wschód od wspomnianych regionów, na południowych stokach potężnej Mount Kenya. W Embu żyje około 38 tysięcy rolników, zajmujących się uprawami kawy na małych poletkach. Produkują oni 85% kawy z całego regionu. Reszta pochodzi z większych plantacji. Wulkaniczne czerwonoziemy w połączeniu z dużymi wysokościami dają niezwykłe plony.

Niniejsze ziarna stanowią wyselekcjonowane plony, zebrane przez drobnych rolników z niewielkich poletek okalających stację obróbki.

Metoda obróbki: washed, sun-dried on African beds, czyli na mokro przy użyciu wody i suszenie na słońcu, na drewnianych platformach. Przyjemna, słynna, słodka kwaskowatość, spektakularne aromaty świeżych owoców i kwiatów, czarnych i czerwonych porzeczek, śliwek oraz wiśni, graperfuitów, cytrusów. Kawa ma duże body, jest zrównoważona, bardzo słodka.

 
Physical Panoramic Map of Embu

 

Data palenia: 12/01

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie