• Kenia Muthingi-ini

Kenia Muthigiini

Czy zmielić?
Masa netto 250g
42.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Kenia Muthingi-ini

 

Region: Kirinyaga
Producent: 1560 drobnych rolników ze spółdzielni Rwama Farmers Co-operative Society Ltd.
Odmiana: SL28, Ruiru
Jakość: AA
Wysokość upraw: 1577m n.p.m.
Proces obróbki: mokry, ziarna suszone na platformach, na słońcu
Profil palenia: krótkie, jasne, do metod przelewowych ale słodkie (kwaskowate-przyjemne) także w espresso
Profil sensoryczny: charakterystyczne aromaty czerwonych owoców, porzeczek i jeżyn; przyjemna kwaskowatość; bogactwo i kompleksowość

 

Stacja Muthingi-ini leży w regionie Kirinyaga, w okolicy Njukiini, Gichugu, niedalego miasta Kianyaga. Powstała w 1968 roku i obsługuje wsie: Cieni, Gaciongo, Kiaragana, Kariko. Aktualnie Muthigiini należy do spółdzielni Rwama Farmers Society Ltd, zrzeszającej 1560 członków, z których ok. 1000 jest aktywnymi rolnikami. Stacja Muthingi-ini jest zarządzana przez Cyrusa Nyamu, pracującego wraz z 7 stałymi pracownikami.

Świetna kawa, charakterystyczne, duże, dorodne, bardzo treściwe ziarna :).

Data palenia: 15/05

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie