• Kolumbia La Veranera i Casa Negra

Kolumbia La Veranera i Casa Negra

Czy zmielić?
Masa netto
250g
55.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Kolumbia La Veranera i Casa Negra

Omniroast blend: Natural Anaerobic i Natural Carbonic Maceration

 

60% La Veranera Natural Anaerob:

Region: Tolima, Rioblanco, Herrera
Wysokość upraw: 1700m n.p.m.
Planacja: Finca La Veranera
Producent: Giovanni Gutierrez
Odmiana: Caturra
Proces obróbki: naturalny (suchy) ANAEROB
Profil palenia: do metod przelewowych i do espresso
Profil sensoryczny: szokująco ciekawa, niesamowita kawa o aromatach kakaowo-owocowych

40% Casa Negra Natural Carbonic Maceration:

Region: Quindio, Calarca
Wysokość upraw: 1450-1650m n.p.m.
Planacja: Casa Negra
Producent: Efrain Botero
Odmiana: PINK BOURBON
Proces obróbki: Natural Carbonic Maceration
Profil palenia: do metod przelewowych i do espresso
Profil sensoryczny: wibrujące wrażenia truskawek, papai, dzikich róż, wiśni, cytrusów, jedwabiste body

 

Obie Kolumbie składające się na niniejszą mieszankę są niebywałe i wybitne, z notami sięgającymi 88-89pkt SCA. Jeśli chcesz posmakować czegoś zupełnie niekawowego, ale niesamowicie słodkiego, czekoladowo-owocowego, to jest to wymarzona kawa dla Ciebie.

Od paru lat w kawowym świecie dzieją się bardzo ciekawe rzeczy. Plantatorzy inwestują swoje siły i czas w doskonalenie procesów obróbki kawy. Przedtem Kolumbia kojarzyła się nam głównie z obróbką mokrą. Niniejsze ziarna są przejawem dużej zmiany w podejściu plantatorów do produkcji -- dają nam nieznane wcześniej wrażenia. Ziarna te są tak przyjemne same w sobie, tak słodkie i mają tak urzekający aromat, że sam zjadam je wprost -- garściami :).

Data palenia: 31/08

  • To jest prawie jak mzungu Gardeliego parzona 4:6 metoda Kasuya pyszna i niesamowita dawno takiej nie piłem tyle smakow i ten jeden blizej nieokreślony polecam
    Kin (2021-09-14)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie