• Kostaryka Juanachute El Papal White Honey

Kostaryka Juanachute El Papal White Honey

Czy zmielić?
Masa netto 250g
49.00 -10% 44.00
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Kostaryka Juanachute White Honey

Juanachute El Papal White Honey

  • Producent: Luis Anastasio Castro
  • Plantacja/Stacja Obróbki: Juanachute
  • Region: Tarrazu
  • Wysokość upraw: ok. 1800 m.n.p.m.
  • Odmiana: Caturra, Catuaí
  • Proces obróbki: White Honey
  • Profil: gładki, czysty, czerwone owoce i czekoladowy mus, do metod przelewowych

 

Wyjątkowa kawa z wyjątkowego miejsca od wyjątkowego plantatora. Stacja obróbki Juanachute jest jednym z pierwszych tego rodzaju przedsięwzięć w skali mikro — wiele innych stacji obróbki czerpie z doświadczeń Juanachute. Uprawy plantacji rozłożone są w wielu miejscach regionu Los Santos a stacja mieści się nieopodal miasta San Pablo. Cały proces produkcyjny, od nasadzeń kawowych upraw po zszywanie worków z kawą gotową do palenia jest pod kontrolą Don Tacho. Słynny Don Tacho to Luis Anastasio Castro, właściciel plantacji.

Rodzina Castro posiada także niewielką palarnię i kawiarnię w San Pablo. Jeden z synów Don Tacho, także Luis Anastasio prowadzi zajęcia dla baristów w lokalnej wyższej szkole: corocznie ma 30 absolwentów. Sam startuje w mistrzostwach baristów. Stacja obróbki Don Tacho produkuje szereg różnych mikrolotów, podzielonych na odmiany i obróbki. Ziarna z obróbki Honey suszą się w pełnym słońcu na specjalnych platformach przez 2-3 tygodnie.

 

Data palenia: 29/10

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie