• Kostaryka Sonora Obata Natural

Kostaryka Sonora Obata Natural

Czy zmielić?
Masa netto 250g
45.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Kostaryka Sonora Obata Natural

Producent: Diego Guardia, Hacienda Sonora, Kostaryka
Region: Central Valley, u stóp wulkanu Poás
Wysokość upraw: ok. 1200 m.n.p.m.
Odmiana: Obata
Proces obróbki: naturalny, suchy, owoce suszone na słońcu
Profil: słodka, wyjątkowo "czysta", aromatyczna, intrygująca kawa; do metod przelewowych

 

Kawy z tej znamienitej stacji obróbki i plantacji kawy znamy i lubimy od lat. Niniejsza kawa jest nieco inna od tych sprzed lat. Jest to zupełnie nowa w Kostaryce odmiana — Obata czyli krzyżówka odmian Timor Hybrid i Villa Sarchi, wyodrębniona w Brazylii przez Instytut Rolniczy Stanu Sao Paulo w Campinas w 2000 roku. W Kostaryce ta bardziej odporna na "rdzę liści" odmiana pojawiła się w 2014 roku.

Hacienda Sonora leży w pięknym, dzikim miejscu, zajmuje około 100ha, z czego 55ha to zacienione uprawy coffea arabica, 35 do po prostuy dziki las, a 10ha zajmują uprawy trzciny cukrowej. Ekosystem plantacji jest naturalny, różnorodny, dogodny dla życia wielu gatunków dzikich zwierząt. Wszystkie kawy z Hacienda Sonora są z obróbki suchej naturalnej lub honey i cechują się dużą słodyczą. Wodę ze źródeł stosuje się tu raczej do produkcji energii niż do obróbki mokrej.

 

Więcej informacji tutaj:

A DAY AT OUR PATIOS from Diego Guardia on Vimeo.

 

Data palenia: 20/07


Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie