• Salwador-Salwador

Salwador-Salwador

Czy zmielić?
Masa netto
30.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Salwador-Salwador

Espresso exquisite

Kompozycja w sam raz do bezproblemowego i bezpretensjonalnego espresso. Ziarna zostały wypalone dość mocno. Espresso jest esencjonalne, gęste, crema jest ciemnoorzechowa, aromaty bardzo ciekawe, smak gorzki w równowadze ze smakiem kwaśnym, dużo zatem słodyczy.

Mieszanka dwóch kaw z jednej z najciekawszych kawowych krain: z Salwadoru. Pół na pół, 50/50, dwie kawy z różnych plantacji i obróbek. Jedną część stanowi świetne ziarno z obróbki naturalnej, ze słynnych upraw El Divisadero Mauricio Salaverria w Salwadorze. Druga część to ziarna z obróbki mokrej, z plantacji Marina Cumbre, należącej do Alejandro Duarte. Marina Cumbre leży w najwyższej partii Kordyierów Balsamicznych. Obróbka plonów z Marina Cumbre odbywa się, uwaga: w stacji obróbki Las Cruces, należącej do innej rodziny Salaverria. Marina Cumbre należy do "Jasal Group", projektu prowadzonego przez Jose Antonio Salaverria.

Data palenia: 1/05

 

Region: Apaneca, El Salvador
Plantacja/Właściciel: Villa Galicia, Divisadero Coffees, Mauricio Salaverria
Odmiana: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1300-1600m n.p.m.
Proces obróbki: suchy (natural)

Region: Cordillera El Balsamo, El Salvador
Plantacja/Właściciel: Marina Cumbre/Alejandro Duarte
Odmiana: Bourbon, Pacamara
Wysokość upraw: 1550m n.p.m.
Obróbka: mokra (fully washed)

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie