• Single Origin Espresso Malawi

Single Origin Espresso Malawi

Czy zmielić?
Masa netto 250g
30.00 -23% 23.00
Do końca promocji pozostało:
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Single Origin Espresso Malawi

Bardzo dobra, słodka i przyjemna kawa z Malawi, z regionu Mzuzu, mikrolot Jinthajembe AA, obróbka mokra.

Profil palenia średni, ziarna bardzo rozwinięte. Espresso intensywne, wyraziste, "czekoladowe", smak gorzki i kwaśny w równowadze, z pewną przewagą dla przyjemnej kwaskowatości. Dość wyjątkowe i specyficzne aromaty czekolady, egzotycznych przypraw i owoców.

Bardzo dobra kawa do Aeropressu, moki, FP itp.

Proces zaparzania podwójnego espresso:

  • temperatura zaparzania: 92 stopnie Celsjusza
  • masa kawy: 16-18g
  • masa espresso: 32-34g
  • czas zaparzania: 26-28s
  • preinfuzja: ok. 5s.

Data palenia: 1/08

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie