Brazylia Londrina Controlled Fermentation
Brazylia Londrina
Cena: 84.00
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Darmowa dostawa!
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Darmowa dostawa!
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Darmowa dostawa!
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Symbol: C3
Brazylia Londrina
Cena: 84.00
Region: Cerrado, Monte Carmelo
Plantacja: Fazenda LONDRINA
Producent: César Jordão
Odmiana: Catuai Vermelho IAC 144
Wysokość upraw: 1120 m.n.p.m.
Proces obróbki: naturalny, kontrolowana fermentacja
Proces palenia: średnie palenie do espresso
Profil sensoryczny: bardzo słodkie espresso, zrównoważone, wyraźna, przyjemna kwaskowatość i odrobina goryczki, dużo owocowych aromatów.
César Jordão, prawnuk polskich emigrantów, pochodzący z południowej Brazylii, uosabia witalność i ducha społeczności kawowej regionu Cerrado Mineiro. Jego rodzina znalazła miejsce i szansę na nowe życie na żyznych ziemiach Cerrado Mineiro w 1981 roku. Traktując uprawę kawy jako źródło utrzymania, rozpoczęli proces inwestycji i budowy nowoczesnej farmy. Z wykształcenia César jest inżynierem agrokultury, dziś prowadzi rodzinny biznes, ucieleśniając etos poświęcenia i wytrwałości zakorzenionych w producentach rolnych.
Położona w sercu Cerrado Mineiro, Fazenda Londrina kwitnie w tropikalnym klimacie regionu. Z suchą zimą i łagodnymi temperaturami wynoszącymi średnio 25°C rocznie, farma doświadcza skoków temperatury sięgających nawet 40°C wiosną. Pomimo subtropikalnego klimatu, okresowe spadki temperatury do 10°C lub mniej od maja do lipca dają wyjątkowe i idealne warunki do uprawy kawy specjalnej. Historia rodziny Jordão splata się z ziemią, a ich podróż odzwierciedla symbiotyczny związek między rolnikiem a farmą.
Na Fazenda Londrina zrównoważony rozwój i innowacje spotykają się w skrupulatnym przetwarzaniu ziaren Catuai Vermelho IAC 144. Stosuje się tutaj naturalne metody uprawy, a każdy etap nasycony jest troską i starannością, odzwierciedlając zaangażowanie rodziny w jakość. Od selektywnych zbiorów po przetwarzanie i obróbkę ziaren, każdy krok kierowany jest praktykami zrównoważonego rozwoju.
Tutaj ciekawa prezentacja samego Césara:
Data palenia: 14/10