Kenia Kainamui AB

Kenia Kainamui AB

54.00
Wybierz TYLKO, gdy mamy ZMIELIĆ:
Masa netto:
szt.
Zostaw telefon

Kenia Kainamui AB

Opakowania — słoiczki 200g, torebki 250g

Region: Ngariama, Gichugu, Kirinyaga, Central Province
Stacja obróbki: Kainamui Washing Station
Plantacja: wiele małych upraw należących do drobnych rolników zrzeszonych w spółdzielni New Ngariama Farmers
Odmiana: głównie SL 28, SL 34 oraz Batian, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1600-1800m n.p.m.
Metoda obróbki: mokra (fully washed)
Profil: palenie jasne, intensywne i bogate aromaty czerwonych owoców, różanej herbaty, malin, granatów, porzeczek; bardzo okrągłe, duże body; duża słodycz.

 

Kenia słynie ze swoich doskonałych upraw i wybitnej jakości. Niniejsze ziarna pochodzą ze stacji mycia Kainamui, należącej do spółdzielni New Ngariama Farmers Cooperative Society w regionie Kirinyaga. Spółdzielnia zrzesza około 1800 drobnych rolników, uprawiających bardzo niewielkie pola; średnio każde z gospodarstw ma ok. 200 kawowych drzewek. Sekret doskonałej jakości kaw z Kenii polega na zbiorach dojrzałych owoców i odpowiedniej ich obróbce. Swój wielki wkład w "treść" naszych ziaren mają także szczególne warunki geobotaniczne: wulkaniczne gleby i odpowiedni, górski klimat.

Metoda obróbki: washed, sun-dried on African beds, czyli na mokro przy użyciu wody i suszenie na słońcu, na drewnianych platformach. Ziarna AB z tej stacji mycia okazały się najciekawsze, lepsze niż AA. Wydaje się, że w tej chwili jest to najlepsza z naszych Kenii.

Data palenia: 1/12

Parametry:
Opinie nie są zweryfikowane
  • Michał K. (2019-05-21)
    Jakość
    (1)
    Funkcjonalność
    (1)
    Cena
    (1)
    Najlepsza Kenia jaką wypalaliście do tej pory, kolejna paczka na stole. Genialna Kawa!!!

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: