-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Antonio's secret espresso
Antonio's secret espresso
Kolejna wydanie zagadkowej kawy do espresso. Nie będziemy już owijać w jedwabie. Od dawna marzyłem o fajnej i słodkiej mieszance do espresso z Etiopiami w składzie. Łączenie różnych składników w mieszanki nie jest jednak banalne, bo przynosi ze sobą zupełnie nową jakość. Niech to będzie skromny wkład w naukę o łączeniu Brazylii i Etiopii. Jeśli możecie, znajdziecie chwilę, napiszcie proszę jak wypada ta mieszanka w waszym wykonaniu...
Tym razem znowu w składzie dwie Etiopie: mokra i sucha -- jest więc i kwiatowo i owocowo.
Mieszanka do espresso, trochę spontaniczna, trochę niewiadoma. Składa się ze świetnych ziaren z Brazylii oraz z zagadkowej kawy. Kto zgadnie? Na tytułowej fotografii: maszyna po przejściach i facet po przejściach z maszyną ;).
- Brazylia Sul de Minas Natural
- Sekretne składniki z Afryki z obróbki naturalnej
Ziarna wypalone zdecydowanie, konkretnie z myślą o gęstym, jedwabistym espresso. Bardzo aromatyczna, słodka, zrównoważona, dosyć czekoladowa ale również całkiem owocowa w charakterze kawa.
Data palenia: 2/04