Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
- Ulubione
-
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-
- Ulubione
-
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Kolumbia El Diviso Bourbon SIDRA
Kolumbia El Diviso Bourbon SIDRA
Kolumbia El Diviso Bourbon SIDRA
Region: Huila, Bruselas
Wysokość upraw: 1780 m n.p.m.
Planacja: El Diviso
Producent: Vidal Hernando Vallejo Arenas
Odmiana: Bouron SIDRA
Proces obróbki: mokry (fermentacja anaerobowa przedtem)
Profil palenia: jasny, do metod przelewowych
Profil sensoryczny: wybitna, delikatna, słodka kawa, aromaty kwiatowo-owocowe, przyjemna i okrągła w smaku
This coffee is produced at finca El Diviso, a farm located at an altitude of aprox. 1850 meters above sea level.
Niniejsza kawa pochodzi z Finca El Diviso, połozonej na wysokości 1870 m n.p.m. Właścicielem jej jest Vidal Hernando Vallejo Arenas wraz z rodziną: żoną Olivią Ramirez i 3 synami. Vidal kupił swoją plantację prawie 30 lat temu. El Diviso zapewnia im utrzymanie i jest życiową pasją.
Dzięki własnej pracy rodzina doprowadziła plantację do rozkwitu. Kawowe uprawy stanowi około 12 tysięcy drzewek różnych odmian. Ninijesza odmiana — Bourbon Sidra jest specjalną krzyżówką dwóch najciekawszych, słynnych, głównych odmian kawowego świata: Bourbon i Typica.
Ręcznym zbiorem zamuje się cała rodzina. Owoce starannie się przy tym selekcjonowanuje i poddaje fermentacji beztlenowej przez 12-24 godziny. Potem następuje obróbka mokra. Cały proces opisany jest tutaj: -->> Proces obróbki.
Na koniec ziarna są suszone na słońcu.
Data palenia: 13/07
-
Polecamy
-
Produkty podobne