Brazylia Pantano Natural Espresso
Brazylia Pantano Natural Espresso
Brazylia Pantano Natural Espresso
Region: Cerrado Mineiro, Patos de Minas, Patrocinio
Plantacja: Fazenda Pantano
Producent: Rodzina Ferrero (potomkowie włoskich imigrantów)
Odmiana: Yellow Bourbon
Wysokość upraw: 1200 m.n.p.m.
Proces obróbki: natural
Proces palenia: średnie palenie, zrównoważone do espresso
Profil sensoryczny: słodkie aczkolwiek niepłaskie, dość aromatyczne espresso
Właścicielem plantacji Pantano jest Wagner Ferrero, wnuk włoskich imigrantów. Urodził się w Altinopolis, w stanie Sao Paulo, w regionie Mogiana — miłość do kawy jest w nim więc od kołyski. Dziś Wagner jest jednym z największych w Brazylii producentów kawy specialty. Wiele ze swej kawowej wiedzy zawdzięcza matce, Versi Crivelenti Ferrero.
Data palenia: 10/11