Espresso Montecristo

Espresso Montecristo

70.00
Wybierz TYLKO, gdy mamy ZMIELIĆ:
Masa netto:
500g
szt.
Zostaw telefon

Espresso Montecristo

 

Bardzo prosta mieszanka do espresso, ale jakże ciekawa. Złożona tylko z dwóch kaw:

  • Brazylia Cerrado Natural
  • Coś fajnego z trojga: Salwdoru, Hondurasu lub Gwatemali

Espresso jest dość gęste i jedwabiste, aromatyczne, słodkie, delikatnie kwaskowate, niezbyt gorzkie, zrównoważone, "czekoladowe".

Proces zaparzania podwójnego espresso:

  • temperatura zaparzania: 90-92 stopnie Celsjusza
  • masa kawy: 16-17g
  • masa espresso: 34-38g
  • czas zaparzania: 26-28s
  • preinfuzja: ok. 5s.

 

Cerro Montecristo czyli Góra Montecristo leży na granicy trzech najbardziej kawowych krain Ameryki Środkowej: Gwatemali, Hondurasu i Salwadoru.
Tutaj można przejrzeć sobie z biurka panoramę otoczenia: https://peakvisor.com/peak/cerro-montecristo.html

 

Data palenia: 16/10

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: