Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
Espresso Montecristo
Symbol:
C1
Espresso Montecristo
70.00
Zostaw telefon
Kod kreskowy:
EAN:
Espresso Montecristo
Bardzo prosta mieszanka do espresso, ale jakże ciekawa. Złożona tylko z dwóch kaw:
- Brazylia Cerrado Natural
- Coś fajnego z trojga: Salwdoru, Hondurasu lub Gwatemali
Espresso jest dość gęste i jedwabiste, aromatyczne, słodkie, delikatnie kwaskowate, niezbyt gorzkie, zrównoważone, "czekoladowe".
Proces zaparzania podwójnego espresso:
- temperatura zaparzania: 90-92 stopnie Celsjusza
- masa kawy: 16-17g
- masa espresso: 34-38g
- czas zaparzania: 26-28s
- preinfuzja: ok. 5s.
Cerro Montecristo czyli Góra Montecristo leży na granicy trzech najbardziej kawowych krain Ameryki Środkowej: Gwatemali, Hondurasu i Salwadoru.
Tutaj można przejrzeć sobie z biurka panoramę otoczenia: https://peakvisor.com/peak/cerro-montecristo.html
Data palenia: 1/12
-
Polecamy
-
Produkty podobne