• Kenia RAGATI AA

Kenia RAGATI AA

Czy zmielić?
Masa netto 250g
42.00 -7% 39.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Kenia RAGATI AA

Region: Kirinyaga, Central Province
Stacja obróbki: Ragati, Kibirigwi Farmers Cooperative Society
Plantacja: wiele małych upraw należących do drobnych rolników
Odmiana: SL 28, SL 34, Batian, Ruiru 11; duże ziarna AA
Wysokość upraw: 1600-1800m n.p.m.
Metoda obróbki: mokra (fully washed)
Profil: palenie jasne, intensywne i bogate aromaty czerwonych owoców, różanej herbaty, malin, granatów, porzeczek; bardzo okrągłe, duże body; duża słodycz.

 

Kenia słynie ze swoich doskonałych upraw i wybitnej jakości. Niniejsze ziarna pochodzą z zakładu obróbki Ragati, należącego do spółdzielni Kibirigwi Farmers Cooperative Society w regionie Kirinyaga. Spółdzielnia zrzesza około 12 tysięcy drobnych rolników i zarządza dziewięcioma podobnymi zakładami obróbki. Sekret doskonałej jakości kaw z Kenii polega na zbiorach dojrzałych owoców i odpowiedniej ich obróbce. Swój wielki wkład w "treść" naszych ziaren mają także szczególne warunki geobotaniczne: wulkaniczne gleby i odpowiedni, górski klimat.

Metoda obróbki: washed, sun-dried on African beds, czyli na mokro przy użyciu wody i suszenie na słońcu, na drewnianych platformach. Ziarna AA są duże i pełne soczystej treści, są bardzo twarde i gęste przed wypaleniem. W trakcie procesu palenia oczywiście zmieniają swoją postać i stają się bardziej kruche, nie tracąc jednak swoich walorów sensorycznych.

Data palenia: 9/06

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie