• African express

African express

Czy zmielić?
Masa netto 500g
65.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

African express

Etiopia - Burundi - Rwanda

 

Ostatnio pod tym tytułem przygotowaliśmy różne mieszanki do espresso, złożone z wyśmienitych afrykańskich kaw. Tym razem w sprawdzonym składzie, trzy bardzo dobre kawy, palone na "kasztanowy" kolor. W filiżance aromaty: czekolady, czerwonych owoców, przypraw orientalnych. Na pewno sprawdzi się także w aeropressach, FP, V60 itp.

 

♦ Etiopia

Region: Yirgalem, Sidama Zone, SNNPR
Producent: wielu drobnych rolników
Wysokość upraw: 1600-1800m n.p.m.
Odmiana: lokalne warianty odmiany Typica
Właściciel stacji obróbki: Abdullah Bagersh 
Proces obróbki: mokra, ziarna suszone na słońcu
Profil: delikatna, słodka kwaskowatość, aromaty kwiatów i owoców cytrusowych

 

♦ Burundi

Region: Prowincja Rutobo, Ngozi
Plantacja: wielu drobnych rolników Ryohorikawa CWS
Stacja mycia: Burunga CWS
Odmiana: Bourbon
Wysokość upraw: 1640-1740m n.p.m.
Metoda obróbki: sucha, naturalna
Profil sensoryczny: przyjemna słodycz rodzynek i orzechów, słodkie aromaty jagód, czereśni, istna feeria wrażeń


♦ Rwanda

Region: Nyamagabe District, Cyanika Sector, Southern Rwanda
Plantacja: wiele drobnych gospodarstw
Stacja mycia/właściciel: Gitega Hills/Bernard Uwitije
Odmiana: Bourbon
Wysokość upraw: 1600m n.p.m.
Metoda obróbki: Honey
Profil: słodka, owocowa, przyjemna kwaskowatość, trochę goryczki, kwiatowo-owocowe aromaty: jaśmin, porzeczki, zielona jabłka

 

Data palenia: 22/07

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie