• Double Origin Espresso

Double Origin Espresso

Czy zmielić?
Masa netto 250g
33.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Double Origin Espresso

Mieszanka do espresso. Znowu spontaniczne, ale nie pierwsze już połączenie paru kaw:

  • Malawi Mzuzu AAA Mulare microlot
  • Honduras Lempira FW Finca El Carreton

Profil palenia średni, ziarna bardzo rozwinięte. Espresso intensywne, wyraziste, "czekoladowe", smak gorzki i kwaśny w równowadze, z pewną przewagą dla przyjemnej kwaskowatości...

Proces zaparzania podwójnego espresso:

  • temperatura zaparzania: 92 stopnie Celsjusza
  • masa kawy: 16-18g
  • masa espresso: 32-34g
  • czas zaparzania: 26-28s
  • preinfuzja: ok. 5s.

Fotografia przedstawia espresso zaparzone dzień po paleniu przy użyciu Kazak Rota, małego ekspresu na korbkę. Efekt jest doskonały.

Data palenia: 15/04

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie