-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Espresso #1
Wpisz swój e-mail |
Espresso #1
100% coffea arabica
Kolejna odsłona tej "uprawianej" przeze mnie od lat mieszanki do espresso. Jej skład jest teraz bardziej złożony, a profil sensoryczny bogatszy.
Tworzą ją następujące ziarna coffea arabica:
- Brazylia Cerrado Natural
- Kawy z obróbki mokrej z wybranych plantacji Ameryki Łacińskiej
Solidna mieszanka świetnych kaw do mocnego, "czekoladowego", gęstego espresso. W filiżance znajdziemy przyjemną goryczkę i kwaskowatość oraz sporo typowych dla średnio palonych kaw, pozytywnych aromatów: orzechów, kakao, wypieków.
Proces zaparzania podwójnego espresso:
- temperatura zaparzania: 90-92 stopnie Celsjusza
- masa kawy: 16-17g
- masa espresso: 34-38g
- czas zaparzania: 26-28s
- preinfuzja: ok. 5s.
Data palenia: 23/07
-
Wspaniała kawa. Dużo ciekawsza w smaku od Ariadny. Przechyla się w smaku bliżej Chocolate Wave, ale jest bogatsza w aromaty. Po każdym łyku przyjemne doznania:)Tomasz W. (2020-09-02)JakośćFunkcjonalnośćCena
-
Jak dotąd najlepsza baza pod espresso! Dodatkowo czekoladowy posmak działa cuda na kubki smakowe, dlatego też espresso koniecznie podwójne! :)Marcin S. (2019-08-21)JakośćFunkcjonalnośćCena