• Espresso #1

Espresso #1

Czy zmielić?
Masa netto 500g
60.00
szt. Do przechowalni
Zostaw telefon

Espresso #1

100% coffea arabica

Zupełnie nowa odsłona tej "uprawianej" przeze mnie od lat mieszanki do espresso. Jej skład jest teraz bardziej złożony, a profil sensoryczny bogatszy.

Tworzą ją następujące ziarna coffea arabica:

  • Brazylia Cerrado Natural
  • Honduras Marcala COMSA FW
  • Etiopia Sidamo FW

Solidna mieszanka świetnych kaw do mocnego, "czekoladowego", gęstego espresso. W filiżance znajdziemy przyjemną goryczkę i kwaskowatość oraz sporo typowych dla średnio palonych kaw, pozytywnych aromatów: orzechów, kakao, wypieków.

Proces zaparzania podwójnego espresso:

  • temperatura zaparzania: 90-92 stopnie Celsjusza
  • masa kawy: 16-17g
  • masa espresso: 34-38g
  • czas zaparzania: 26-28s
  • preinfuzja: ok. 5s.

Data palenia: 29/11

  • Wspaniała kawa. Dużo ciekawsza w smaku od Ariadny. Przechyla się w smaku bliżej Chocolate Wave, ale jest bogatsza w aromaty. Po każdym łyku przyjemne doznania:)
    Tomasz W. (2020-09-02)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Jak dotąd najlepsza baza pod espresso! Dodatkowo czekoladowy posmak działa cuda na kubki smakowe, dlatego też espresso koniecznie podwójne! :)
    Marcin S. (2019-08-21)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie