Salwador ACALEM Anaerobic Natural

Salwador ACALEM Anaerobic Natural

67.00
Wybierz TYLKO, gdy mamy ZMIELIĆ:
Masa netto:
250g
szt.
Zostaw telefon

Salwador ACALEM Anaerobic Natural

Region: Morazan, Cacahuatique, El Salvador
Plantacja: Asociación Agropecuaria Caficultora de la Sierra Lenca de Morazán (ACALEM)
Właściciel: ACALEM
Odmiana: Sarchimor/Cuscatleco
Wysokość upraw: 1200m n.p.m.
Proces obróbki: anaerobowy suchy (natural) 90 godzin fermentacji
Profil sensoryczny: bardzo czysty, kwiatowo-owocowy; aromaty ananasów, brzoskwini, czekolady, wanilii
Proces palenia: jasny, lekki do metod przelewowych

Podobna do naszej ulubionej Las Llantas — inna kawa z Salwadoru, z innego regionu, odmiany Cuscatleco czyli ze specjalnej selekcji odminay Sarchimor. Obróbka anaerobowa sucha.

Sarchimor to "rodzina" odmian-hybryd, krzyżówek odpornej na rdzę liści kawy (CLR) hybrydy z Timoru Wschodniego i Villa Sarchi (naturalnej mutacji odmiany Bourbon, jak Caturra i Pacas). Sarchimor jest dobrym połączeniem profilu smakowego odmiany Bourbon (poprzez Villa Sarchi) i odporności hybrydy z Timor-Leste. Istnieje kilka dobrze znanych odmian Sarchimor, w tym Marsellesa i Parainema.

Data palenia: 11/11

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: