Salwador El Cerro Pacamara Natural

Salwador El Cerro Pacamara Natural

55.00
Wybierz TYLKO, gdy mamy ZMIELIĆ:
Masa netto:
250g
szt.
Zostaw telefon

Salwador El Cerro Pacamara Natural

Region: Apaneca Ilamatepec
Plantacja: Finca El Cerro
Właściciel: Fernando Escobar
Odmiana: PACAMARA
Wysokość upraw: 1400-1500m n.p.m.
Proces obróbki: suchy (natural)
Profil sensoryczny: bardzo czysty, kwiatowo-owocowy; 
Proces palenia: omniroast: słodkie, bardzo jedwabiste, niegorzkie napary; espresso bardzo aromatyczne, owocowe, w zasadzie dla orłów.

Bardzo ciekawa, wyrafinowana aczkolwiek tradycyjna kawa z Salwadoru: z obróbki suchej, ziarna przepięknej urody, odmiany Pacamara. Plantacja El Cerro jest własnoscią wielopokoleniowej rodziny Escobar, zajmującej się uprawami kawy od 5 generacji. Niniejszy mikrolot jest specjalnym dziełem Fernando Leto Escobara na cześć jego dziadka Don Fernando Sr.

Uprawy El Cerro położone są w idealnym górzystym terenie, w najbardziej kawowym regionie Salwadoru, na idealnej wysokości do produkcji kaw specjalnych. Od 2016 roku na plantacji znajduje się mały zakład przetwórstwa do obróbki kawowych plonów. 


Data palenia: 21/07

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: