Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym, możesz zmienić ustawienia z przeglądarce.
- Ulubione
-
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-
- Ulubione
-
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-









Salwador El Cerro Pacamara Natural
Salwador El Cerro Pacamara Natural
Salwador El Cerro Pacamara Natural
Region: Apaneca Ilamatepec
Plantacja: Finca El Cerro
Właściciel: Fernando Escobar
Odmiana: PACAMARA
Wysokość upraw: 1400-1500m n.p.m.
Proces obróbki: suchy (natural)
Profil sensoryczny: bardzo czysty, kwiatowo-owocowy;
Proces palenia: omniroast: słodkie, bardzo jedwabiste, niegorzkie napary; espresso bardzo aromatyczne, owocowe, w zasadzie dla orłów.
Bardzo ciekawa, wyrafinowana aczkolwiek tradycyjna kawa z Salwadoru: z obróbki suchej, ziarna przepięknej urody, odmiany Pacamara. Plantacja El Cerro jest własnoscią wielopokoleniowej rodziny Escobar, zajmującej się uprawami kawy od 5 generacji. Niniejszy mikrolot jest specjalnym dziełem Fernando Leto Escobara na cześć jego dziadka Don Fernando Sr.
Uprawy El Cerro położone są w idealnym górzystym terenie, w najbardziej kawowym regionie Salwadoru, na idealnej wysokości do produkcji kaw specjalnych. Od 2016 roku na plantacji znajduje się mały zakład przetwórstwa do obróbki kawowych plonów.
Data palenia: 21/07
-
Polecamy
-
Produkty podobne