Brak towaru

Espresso #1

Espresso #1

70.00
Wybierz TYLKO, gdy mamy ZMIELIĆ:
Masa netto:
500g
szt.
Zostaw telefon

Espresso #1

100% coffea arabica

 

Kolejna odsłona tej "uprawianej" przeze mnie od lat mieszanki do espresso. Jej skład jest teraz bardziej złożony, a profil sensoryczny bogatszy.

Tworzą ją następujące ziarna coffea arabica:

  • Brazylia Cerrado Natural
  • Kawy z obróbki mokrej z wybranych plantacji Ameryki Łacińskiej

Solidna mieszanka świetnych kaw do mocnego, "czekoladowego", gęstego espresso. W filiżance znajdziemy przyjemną goryczkę i kwaskowatość oraz sporo typowych dla średnio palonych kaw, pozytywnych aromatów: orzechów, kakao, wypieków.

Proces zaparzania podwójnego espresso:

  • temperatura zaparzania: 90-92 stopnie Celsjusza
  • masa kawy: 16-17g
  • masa espresso: 34-38g
  • czas zaparzania: 26-28s
  • preinfuzja: ok. 5s.

 

Data palenia: 23/07

Parametry:
  • Tomasz W. (2020-09-02)
    Jakość
    (2)
    Funkcjonalność
    (2)
    Cena
    (2)
    Wspaniała kawa. Dużo ciekawsza w smaku od Ariadny. Przechyla się w smaku bliżej Chocolate Wave, ale jest bogatsza w aromaty. Po każdym łyku przyjemne doznania:)
  • Marcin S. (2019-08-21)
    Jakość
    (2)
    Funkcjonalność
    (2)
    Cena
    (2)
    Jak dotąd najlepsza baza pod espresso! Dodatkowo czekoladowy posmak działa cuda na kubki smakowe, dlatego też espresso koniecznie podwójne! :)

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: